Inspiratie nodig voor kleurencombinaties in je kleding?

Om te weten of de kleuren met elkaar gecombineerd kunnen worden, kan je het beste kijken naar de natuur. Kijk maar naar planten die bloemen dragen. Maak foto’s van de bloemen en planten.

 

afbeeldingbloem1.jpg

 

Hierboven zien we het effect van de kleuren geelgroen en blauwpaars. Deze twee kleuren hebben een heftig en een opvallend effect als het wordt gecombineerd, maar het grijsbruin (taupe) kalmeert en harmonieert het tot een prachtig geheel.

Ben je wat bleek en gedempt, draag dan geen geelgroen vlakbij je gezicht. Als accent in een print bijvoorbeeld, is het dan voor jou mooier. Taupe is waarschijnlijk een veiliger basiskleur. Als je helder blauwe, groene of bruine ogen hebt dan kan blauwpaars je ook heel goed staan.

Om een rustig effect te krijgen is het beste om Taupe als hoofdkleur te dragen met accessoires in de kleuren paars en/ of blauwpaars. Als je meer visuele prikkeling nodig hebt dan kan je de felle kleuren als hoofdkleur nemen en laten kalmeren door accessoires in rustigere kleurtinten, zoals bruin, zwart, wit, donkerblauw en/ of andere donkere kleursoorten.

 

Hoe kan je jouw outfit iets spannender maken?

Een leuk voorbeeld is het romantische viooltje.

 

afbeeldingbloem2.jpg

 

Het donkere warme rood, het warme roze en het gebroken wit van dit viooltje is een prachtige combinatie. Het warmgele accent in het hart maakt het spannend – en af. Mooie kleurcombinaties zijn vaak opgebouwd uit lichtere en donkerder varianten van eenzelfde kleur – met een accentkleur. Zonder die accentkleur is het soms wat saai. Dus door de accentkleur wordt de outfit wat spannender gemaakt.

 

Nog meer mooie kleurencombinaties.

afbeeldingbloem3.jpg

 

Een andere variant aan mooie kleurencombinaties zijn kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel, zoals magenta/rood-oranje-geel zoals bij deze orchidee of blauw-groen-geelgroen of blauw-paars-rood. Kijk onderaan deze blogpost voor een afbeelding van een kleurencirkel. Deze driekleur basis zorgt voor een spannend en een harmonieus geheel.

Let op: Het kan echter overweldigend zijn als je heldere varianten van deze kleuren gebruikt. Kies in dat geval voor mattere varianten van deze kleuren. Die ogen alsof er een grijzige schaduw overheen ligt. Het maakt het geheel eleganter en minder energiek.

 

Rustiger kleurencombinaties

Rustiger kan ook, kijk naar de onderstaande foto.

 

afbeeldingbloem4.jpg

 

Op deze foto is te zien dat de kleuren groen en rozerood een rustige combinatie zijn en tevens is het ook harmonieus, deze kleuren zijn complementair aan elkaar. Vergeleken met het rood uit de vorige foto is dit rood al veel matter. Het groen uit het hart van de bloem is groen met een beetje grijs erin. Door de matte kleuren wordt het geheel rustiger.

Hieronder is nog een voorbeeld van een heel subtiele combinatie van kleuren die naast elkaar op de kleurencirkel liggen: de hortensia.

 

afbeeldingbloem5.jpg

 

Het is prachtig voor de gedempte, koel gekleurde types. Gebruik bijvoorbeeld bij gedempte blauwgrijze of blauwgroene ogen deze kleuren in je kleding, vooral bij je gezicht. Deze tinten zijn ook heel fraai als het geheel van de outfit rustgevend moet zijn.

 

afbeeldingkleurencirkel.jpg

 Afbeelding: Kleurencirkel

 

Een kleurencirkel geeft de kleuren weer zoals ze in het licht voorkomen. De rangschikking van de kleuren in deze cirkel zegt veel over kleurharmonie. Kleuren die tegenover elkaar staan versterken elkaar bijvoorbeeld en zijn goed samen te gebruiken.

 

logoterugnaaroverzicht1.jpg
© 2012 - 2024 STYLE 2 WEAR | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel