Leder

Spuit geen parfum, body spray, haarlak en dergelijke op je leren tas, want die beschadigen het leer. Veeg je tas altijd schoon met een droge of ietwat vochtige doek als je hem hebt gebruikt.Vetvlekken op je leren tas en jas kun je verwijderen met talkpoeder. Strooi talkpoeder op de vlek, druk lichtjes aan met de vingers en laat de tas of jas enkele dagen liggen met het talkpoeder erop. Daarna verwijder je de talkpoeder en zul je merken dat de vetvlek grotendeels is verminderd.

Behalve het reinigen en gebruiken van je leren tas of jas is het ook belangrijk hoe je ze opbergt. Leer moet je opbergen in een katoenen zak of iets dergelijks, als het maar van katoen is. Gebruik geen plastic om je leren tas of jas in te bewaren. Ook moet je de tas of jas altijd op een goed geventileerde, droge en koele plek opbergen. Te veel warmte kan ertoe leiden dat het leer van je tas gaat barsten, dus houd je tas of jas weg van overmatige warmte.Er wordt door verschillende producenten gebruikt gemaakt van verschillende ledersoorten.Er zijn veel verschillende soorten leer, enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld rendierleder, lamsleder, zalmleder, runderleder, Tilapialeder, lizardleder, roggenleder, slangenleder, geiten- en slangenleder.

 

Zilver

Zilver is een zacht, wit, natuurlijk materiaal dat net als goud behoort tot de groep edelmetalen.Zilver roest en vergaat niet, waardoor het duurzaam is.Puur zilver is van nature te zacht om verwerkt te worden tot een sieraad of gebruiksvoorwerp. Het zou te snel slijten of verbuigen, waardoor het onbruikbaar wordt. Zilver wordt daarom samengesmolten met andere materialen, zoals koper. Er ontstaat een legering waarbij de hoeveelheid puur zilver in de legering het zilvergehalte bepaalt. Het zilvergehalte wordt aangegeven in duizendste.Ieder zilveren voorwerp, dus ook een sieraad, dat in Nederland verhandeld wordt, moet voorzien zijn van een geldig keurmerk. In Nederland zijn er drie geaccepteerde zilverlegeringen op grond van de Waarborgwet.

  • 1ste gehalte zilver (925/000), de legering bevat 92,5% puur zilver;
  • 2de gehalte zilver (835/000), de legering bevat 83,5% puur zilver;
  • 3e gehalte zilver (800/000), de legering beval 80% puur zilver.

Het zilvergehalte wordt in Nederland getest door Waarborg Holland, een onafhankelijke organisatie die de consument beschermt.Een sieraad of gebruiksvoorwerp dat door de keuring van Waarborg Holland is gekomen, wordt voorzien van een keurmerk.De sieraden van het 1ste gehalte zilver (ook wel 925 zilver of Sterling zilver genoemd) hebben daardoor het keurmerk 925.

 

Goud

Goud is een prachtig metaal met een mooie gele kleur en een zacht metalen gloed en behoort net als zilver tot de groep van edelmetalen.Zuiver goud is erg zacht. Door een legering van goud met een of meerdere andere materialen, bijvoorbeeld zilver of koper, te maken, neemt de hardheid toe en wordt het materiaal geschikt voor sieraden en gebruiksvoorwerpen.Het goudgehalte van een voorwerp wordt aangegeven in karaat.De zuiverste vorm is 24 karaat (999/000), de legering bevat 99,9% puur goudWeinig sieraden worden van 24 karaat goud gemaakt, omdat het goud te zacht is waardoor de sieraden een zeer beperkte levensduur hebben.
  • Bij 22 karaat bevat de legering 91,6% goud;
  • Bij 20 karaat bevat de legering 83,3% goud;
  • Bij 18 karaat bevat de legering 75% goud;
  • Bij 14 karaat bevat de legering 58,5% goud;
  • Bij 8 karaat bevat de legering 33,3% goud.

Net als voor zilver geldt, dat een gouden sieraad wordt gekeurd door Waarborg Holland.Een goedgekeurd sieraad wordt voorzien van een keurmerk. Dit geldt voor sieraden vanaf 14 karaat goud. In Nederland worden geen 8 karaat gouden sieraden verkocht. Er wordt gesteld dat het percentage goud te laag is, om het “goud” te mogen noemen.

 

Rosé goud

Rosé goud is een legering van goud met koper en soms zilver. Zuiver rosé goud bestaat dus niet.Het goudgehalte wordt ook hier aangegeven in karaat.De kleur van het goud kan afhankelijk van de legering meer rood of rosé zijnRood goud 18 karaat bestaat uit 75% goud en 25% koper.Rosé goud 18 karaat bestaat uit 75% goud, 21% koper en 4% zilver.Ook sieraden van rosé goud zijn voorzien van een keurmerk van Waarborg Holland.

 

Zirkonia

Zirkonia komt dichterbij de kenmerken van diamant dan welk materiaal ook. Het is niet eenvoudig om met het menselijk oog de verschillen te onderscheiden. Zirkonia schittert iets minder dan een diamant, aan de andere kant heeft dit mineraal een grotere hoeveelheid verschillende kleuren die erin fonkelen. Net als diamant kan zirkonia geslepen worden in verschillende vormen. Zirkonia is geen natuursteen, maar wordt door de mens vervaardigd.Zirkonia is in alle mogelijke kleuren te maken en is daardoor ook zeer geschikt voor sieraden. 

 

© 2012 - 2024 STYLE 2 WEAR | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel